بخش چهارم: مواد و روش
بعد از نوشتن مقدمه مقاله، بخش بعدی method and material است. همانطور که از اسمش پیداست، شما میایین روش کار رو ارائه میدین، اینکه از چه موادی استفاده کردید، یا به عبارتی از چه پایگاه دادهای استفاده کردهاید یا اینکه از چه روشی استفاده کردهاید، در کل شرح آزمایش و مراحل آزمایش رو توضیح میدهید.
نوشتن این بخش مسئله خیلی پیچیده ای نیست، ولی برای نوشتن مقالات علمی تو بحث متد، یه سری نکته هایی وجود دارد، مثلا میگن بهتره که جملاتی که این بخش نوشته میشه مجهول باشن، حالا شما میتونید این نکات رو در اینترنت سرچ کنید و ببینید، برای مثال:
how to write the method section tips
کلی اطلاعات به شما میده…
بخش روش، شاید بشه گفت آسونترین بخش است، چون شما میتونین راحت بگین که از چه روشهایی استفاده کرده اید، و معمولا در چنین موضوعاتی مسلط تر هستید.
بخش پنجم: نتایج
خب بخش بعدی که شاید بشه گفت یکی از مهمترین بخشهای مقاله باشه بخش results است. در بخش نتایج، شما نتایج کارتون رو ارائه میدهید و اینجا قسمتی هست که باید زیاد مقاله بخونید! تا ببینین ملت چجوری نتایجشون رو ارائه میدهند.
و یک موضوع که خیلی مهم است و خیلیها رعایت نمیکنند این است که مواردی که توی introduction اداعا کردین، حتما اینجا باید ثابت بشن! یعنی اینکه شما گفتین، من یک روشی رو ارائه دادم که پایداری اطلاعات رو بیشتر میکنه، باید حداقل دو تا شکل وجود داشته باشه که این موضوع رو ثابت کنه!
نمیشه فقط یه سری عدد اونجا گذاشت و گفت اوکی ما بهتر کردیم! یعنی باید مواردی که در introduction ادعا کردین که یک چالشی رو حل کردین، دقیقا باید اینجا ثابت بشه و شکلها و جداولی که میان باید در تایید کننده ی اون موارد باشن!
یه مشکلی که خیلی از افراد دارند، اینه که تو بحثهای آماری و تکنیکهای آماری ضعف دارند و برای همین خیلی مهمه که شما بتونین خودتون رو در این حوزه قوی کنین اینکه چجوری اطلاعات رو باهم مقایسه کنیدو برای مقایسه کردن احتیاج به تست های آماری دارید! برای همین توصیه میکنم حتما تو این موضوع تسلط داشته باشید، تا بدونید چه نوع تست آماری استفاده کنید
بخش پنجم: discussion
بخش آخر هم بخش discussion هست. ببینید در این بخش باید نتایج تفسیر بشه، نباید جملاتی که تو نتایج آوردین رو دوباره تو discussion تکرار کنین! خیلی موضوع مهمیه! شما باید نتایجی رو که گرفتین و توی resultها آوردین اینجا تفسیر کنین. اساسا بگین که نتیجه ای که گرفتین چه اهمیتی داره چه ارتباطی بین نتایجی که من گرفتم با بقیه مطالعات در این حوزه داره، چه کاربردهایی میتونه این نتایج داشته باشه تو این قسمت خیلی مهمه که ذهن آدم بسط داشته باشه. یعنی که اگه فرض کنین من روشی رو ارائه دادم که پایداری اطلاعات رو میتونه بیشتر کنه باید روی آن قشنگ بحث کنین و نشون بدین که چه اهیمتی داره این پایداری اطلاعات و چه کاربردهایی میتونه داشته باشه
جدیدا یک بخش خیلی مهمی به اسم feature direction به مقالات اضافه شده است. در این بخش باید بگیم که در آینده میتونه چه قدمهایی وجود داشته باشه و یه موضوع دیگه هم اینکه اون روشی که ارائه دادین چه محدودیتهایی ممکنه داشته باشه! تو چه شرایطی این روش شما نمیتونه خوب کار کنه، هر چیزی میتونه باشه، دستگاه، روش یادگیری ماشین ووو…
شما باید محدودیتهای روش رو هم ارائه بدین!
مطالب مرتبط
نکات کلیدی در مورد نحوه نوشتن مقاله (محیا نژاد فرد)
چرا مقاله می نویسیم(عابد خراسانی)
چطور مقدمه یک مقاله را بنویسیم (عابد خراسانی)
دیدگاه ها