ویروس کرونا: هوش مصنوعی، علوم داده و تکنولوژی چطور در مقابله با شیوع بیماری ما را یاری می‌کنند


ویروس کرونا: هوش مصنوعی، علوم داده و تکنولوژی چطور در مقابله با شیوع بیماری ما را یاری می‌کنند؟

از زمان گزارش اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در ووهان چین، این بیماری حداقل به صد کشور دیگر گسترش یافته است. هنگام شروع به مقابله با ویروس، چین از تکنولوژی، هوش مصنوعی و علوم داده خود برای دنبال کردن و جلوگیری از همه‌گیر شدن بیماری استفاده کرد، درحالی که رهبران تکنولوژی از جمله علی بابا و هوآوی فعالیت‌های حوزه سلامت را در شرکت‌های خود را افزایش دادند. در نتیجه، استارت آپ‌های تکنولوژی با کادر درمان و پژوهشگران و دولت‌مردان سراسر جهان دست به دست هم دادند تا همزمان با گسترس ویروس، تکنولوژی را به کار گیرند. در اینجا ده مورد از موارد استفاده از هوش مصنوعی، علوم داده و تکنولوژی برای مدیریت بیماری ارائه خواهد شد.

نویسنده: پریسا ایلون

 

1- هوش مصنوعی در دنبال کردن، تشخیص و پیش‌بینی شیوع ویروس.

هر چه بهتر بتوان ویروس را دنبال کرد بهتر می‌توان با آن مقابله کرد. با آنالیز گزارش‌های اخبار، رسانه‌ها و مستندات دولتی، هوش مصنوعی یاد می‌گیرد شیوع را تشخیص دهد. بررسی خطر بیماری‌های عفونی با استفاده از هوش مصنوعی از خدمات استارت‌آپ کانادایی به اسم BlueDot بود. در واقع، هوش مصنوعی BlueDot چندین روز قبل از آن که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری و یا سازمان سلامت جهانی اخطارات عمومی خود را بدهند در مورد خطر پیش رو هشدار داده بود.

 

2- هوش مصنوعی در تشخیص ویروس

یک کمپانی هوش مصنوعی به اسم  Infervision برنامه‌ای را طراحی کرد که به کادر درمان کمک می‌کند به نحو کارآمدتری بیماری را شخیص دهند و آن را مانیتور کنند. در این شرایط دپارتمان‌های تصویربرداری ملزم به انجام ساعت کاری بیشتری شده‌اند. این برنامه جدید سرعت تشخیص بیماری با سی‌ تی اسکن را افزایش می‌دهد. علی‌بابا یک سیستم هوش مصنوعی را برای تشخیص بیماری طراحی کرده است که ادعا می‌کند دقت آن 96 درصد  است.

 

3- پردازش مطالبات مربوط به سلامت

نه تنها بخش سلامت و کلینیک‌ها که تجارت و بخش‌های اداری جامعه هم به دلیل افزایش تعداد بیماران مجبور به انجام میزان کار بیشتری شده‌اند. پلتفرم زنجیره‌ای کمک می‌کند مطالبات بررسی شوند و میزان روابط رو در رو بین بیمار و کارمندان بیمارستان کاهش یابد.

 

4- تامین مواد پزشکی به کمک هواپیماهای بدون سرنشین

یکی از امن‌ترین و سریع‌ترین روش‌های دریافت مواد پزشکی، که زمان شیوع بیماری به کار می‌آید، از طریق هواپیمای بدون سرنشین است. Terra Drone  از وسائل نقلیه هوایی بدون سرنشین خود برای جا‌به‌جا کردن نمونه‌های پزشکی و مواد قرنطینه با کمترین خطر آلودگی بین مرکز کنترل بیماری و بیمارستان استفاده می‌کند.

 

5- ربات‌ها محیط را استریل می‌کنند، غذا را تحویل می‌دهند و یا کارهایی از این دست

ربات ها در معرض خطر ویروس نیستند، بنابراین برای انجام بسیاری از کارها از جمله تمیز کردن، استریل کردن و تحویل دادن غذا  و دارو به بیمار به منظور کاهش میزان برخورد انسان با انسان استفاده می‌شوند. ربات هایUVD  تهیه شده توسط Blue Ocean Robotics ، از نور فرابنفش برای از بین بردن باکتری‌ و ویروس استفاده می‌کنند. در چین، ربات‌ها در بخش تهیه و تامین غذای بیش از 40 بیمارستان در سراسر کشور استفاده شدند.

 

6- ساخت دارو

گوگل از قدرت محاسباتی آخرین الگوریتم هوش مصنوعی خود برای شناخت پروتئین‌های ساختاری ویروس استفاده کرد و آن‌ها را در اختیار دیگران قرار داد تا برای تهیه دارو علیه ویروس جدید آن‌ها را یاری کند. از هوش مصنوعی برای طراحی دارو جدید استفاده می‌شود و در حال حاضر نیز به کار گرفته شده است.

 

7- پارچه های مخصوص حفاظت کننده‌اند

کمپانی‌هایی از جمله استارآپ  Sonovia امیدوارند با تامین ماسک‌ صورت تهیه شده از پارچه ضد پاتوژن و ضد باکتری سیستم درمانی و دیگران را یاری کنند.

 

8- هوش مصنوعی در تشخیص افراد آلوده

در چین، سیستم ارزیابی پیچیده‌ای از نرم‌افزارهای تشخیص چهره و دما بدن برای شناسایی افراد مشکوک ابتلا به ویروس استفاده شد. در چین همچنین از کلاه هوشمندی استفاده می‌شد که می‌توانست دمای بدن افراد را تشخیص دهد. سیستم مانیتور وابسته به داده بزرگ نیز  بر اساس سابقه سفر و میزان زمان سپری شده در بیمارستان، یا برخورد احتمالی با افراد مبتلا، ریسک ابتلا هر فرد را تعیین می‌کرد. مردم در نرم‌افزارهایی چون ویچت رنگ‌هایی می‌گرفتند( سبز و زرد و قرمز) که به آن‌ها می‌گفت کدام یک باید خود را قرنطینه کند.

 

9- اشتراک گذاری اطلاعات

مردم می‌توانستند در نرم‌افزار ویچت به طور آنلاین مشاوره رایگان در مورد سلامت خود دریافت کنند. این نرم‌افزارها برای اطلاع رسانی به روز شده در مورد وضعیت سفرها و اختلالات مسیر به مسافران استفاده می‌شد.

 

10- سوپرکامپیوترهایی که روی واکسن ویروس کرونا کار می‌کنند

برای تسریع درمان یا تهیه دارو علیه ویروس، منابع محاسبات ابری و سوپرکامپیوترهای کمپانی‌های بزرگ در اختیار دانشمندان قرار داده شد. سرعت انجام محاسبات و مدلسازی توسط این کامپیوترها بسیار فراتر از کامپیوترهای معمولی است.

 

در شرایط همه‌گیری جهانی، مثل ویروس کوید، تکنولوژی، هوش مصنوعی و علوم داده یک ابزار حیاطی در یاری رسانی جوامع برای مقابله کارآمد با شیوع هستند.

منبع


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

code