آیا نیکوتین می تواند از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کند؟ گزارشی به نقل از فرانسه


از آنجایی که آزمایشات مختلفی برای تعیین اینکه آیا نیکوتین برای پیشگیری یا درمان ویروس کشنده کرونا در حال اجرا می باشد، براساس تحقیقات جدید در فرانسه ، نیکوتین می تواند مردم را از مبتلا شدن به این ویروس محافظت کند.

نویسنده: امیررضا جهانی

این یافته ها از آنجایی بدست آمد که محققان در یک بیمارستان در شهر پاریس، 343 بیمار مبتلا به ویروس کرونا با علائم جدی، به همراه 139 بیمار دیگر که دارای علائم خفیف تری از این ویروس بودند را مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند که در مقایسه با میزان مصرف سیگار در جمعیت عمومی فرانسه، که حدود 35 درصد می باشد، تعداد کمی از افراد این جمعیت به مصرف سیگار می پردازند.

زهیر آموره، نویسنده، پژوهشگر و استاد طب داخلی بیان کرد:”در بین این بیماران، تنها پنج درصد افراد سیگاری بودند.”

این تحقیقات یافته های مشابهی را منتشر کرد که ماه گذشته در ژورنال پزشکی New England منتشر شد و نشان می داد که 12.6 درصد از 1000 نفر که در کشور چین آلوده به ویروس کرونا می باشند نیز سیگاری هستند. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی(WHO) ، این رقم بسیار پایین تر از تعداد افراد سیگاری عادی در جمعیت عمومی چین (حدود 26 درصد) می باشد.

طبق گفته های متخصص مغز و اعصابJean-Pierre Changeux  عضو موسسه پاستور فرانسه، که همچنین نویسنده این پژوهش است، نیکوتین می تواند به گیرنده های سلولی چسبیده و بنابراین از ورود ویروس به سلول ها و انتشار آن در بدن جلوگیری می کند.

محققان در انتظار تصویب مقامات بهداشتی در فرانسه برای انجام آزمایشات بالینی بیشتر هستند.

آنها قصد دارند با استفاده از برچسب های پوستی نیکوتین توسط کارکنان بهداشتی و درمانی در بیمارستان Pitie-Salpetriere  واقع در شهر پاریس، که تحقیقات اولیه در آن انجام شده است، تاثیر نیکوتین را در جهت حفاظت از ابتلا به ویروس کرونا مشاهده نمایند.

آنها همچنین برچسب های پوستی نیکوتین را جهت مشاهده کاهش علائم بیماری، بر روی افراد مبتلا به ویروس کرونا که دارای علائم خفیف این نوع بیماری و هم افرادی که نیازمند مراقبت های ویژه و جدی تری بودند، آزمایش کردند.

محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا نیکوتین می تواند به جلوگیری از ” cytokine storms ” کمک کند. طوفان سیتوکین یک واکنش بیش از حد سریع سیستم ایمنی بدن است که دانشمندان فکر می کنند این واکنش می تواند در موارد مرگبار کووید 19 نقش اساسی داشته باشند.

اما با تحقیقات بیشتر، متخصصان این پژوهش، مردم را به استفاده از برچسب های پوستی نیکوتین، به عنوان یک اقدام جهت محافظت در برابر ویروس کرونا، و یا به مصرف سیگار ترغیب نمی کنند.

جروم سالومون ، رئیس ارشد بهداشت فرانسه گفت: “ما نباید اثرات مضر نیکوتین را فراموش کنیم.”

وی هشدار داد: “كسانی كه سیگار نمی كشند ، به هیچ وجه نباید از جایگزین های نیكوتین استفاده کنند”، كه این امر سبب عوارض جانبی و ایجاد اعتیاد می شود.

توتون و تنباکو قاتل درجه یک در فرانسه شناخته شده است و تخمین زده می شود علل مرگ 75000 نفر در سال، مربوط به مصرف سیگار باشد.

فرانسه یکی از کشور هایی است که با بیش از 21000 کشته و بیش از 155000 نفر مبتلا در اروپا، به شکل بسیار سختی در برابر ویروس کرونا آسیب دیده است.

منبع


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

code