گوینده ی خبر هوش مصنوعی
گوینده خبری هوش مصنوعی ( AI) ای توسط خبرگزاری چینی شینهوا و شرکت موتور جستجوی اینترنت Sogou طراحی شده است، ظاهری شبیه یک مرد دارد و با ایجاد صدا و حرکات چهره انسان، اخبار را را حرفه ای می خواند و به خواننده حس یکسانی همانند یک گوینده خبری انسانی میدهد.
خبرگزاری دولتی چین، شینهوا، هفته گذشته در نشست خبرگزاری خود، جدیدترین اعضای خبری خود را معرفی کرد: گوینده های خبری AI، که به صورت خستگی ناپذیر اخبار را هر روز از همه جای کشور گزارش خواهند داد. این گوینده خبر AI، به صورت خستگی ناپذیر صدا، حرکات صورت و حرکات بدن گوینده های واقعی را شبیه سازی می کند
گوینده های خبریAI، ظاهری شبیه یک مجری مرد دارند و صدا و تصویر همانند یک گوینده خبری انسانی دارند. این گویندههای خبری میتوانند اخبار را با صدای سنترشده بخوانند، صدای گوینده های خبر AI طوری طراحی شده که شبیه صدای یک مجری حرفهای باشد تا تاثیر مشابهی با گوینده های خبری انسانی داشته باشند.
اولین گوینده خبری هوش مصنوعی توسط خبرگزاری چین، شینهوا، و شرکت چینی موتور جستجوی اینترنت Sogou ساخته شده است. دو مجری خبر هوش مصنوعی که میتوانند شبیه یک گوینده خبری حرفه ای، اخبار را بخوانند، در پنجمین کنفرانس جهانی اینترنت در استان ژجیانگ چین معرفی شدند.
طبق گزراشات خبرگزاری شینهوا، گویندههای خبری AI، به لطف کار 24 ساعته، هزینه روزانه گزراشهای خبری تلویزیون را کاهش خواهند داد. گفته شده این گویندههای خبری AI، با تولید سریع اخبار داغ میزان بهره وری را بهبود خواهند داد، چیزی که انسانها قادر به انجام آن نیستند.
به منظور اینکه اخباری که گویندههای خبری AI گزارش میدهند تاثیر یکسانی همانند گویندههای واقعی(انسانی) داشته باشند، گویندههای AI از فناوری هوش مصنوعی برای ترکیب تصاویر و صداهای مجریان واقعی استفاده میکنند.
برنامه یادگیری ماشین، میتواند حرکات لب، حالات چهره همانند گویندههای خبری انسانی ایجاد کند. دو مجری خبری AI، انگلیسی و مانداریان، در سراسر اینترنت شینهوما، و موبایلها در دسترس است.
این شرکت در بیانیه ای اعلام کرد: ” این گوینده های خبری AI، مطالب را از طریق ویدیوهای پخش زنده یاد می گیرند و به صورت طبثعی همانند یک گوینده خبری حرفه ای(انسانی) خبر را می خوانند”.
گوینده خبری AI، در اولین پخش زنده خود، خبر زیر را گفت:
توسعه صنعت رسانه ای نیاز به نوآوری مداوم و یکپاچگی عمیق با فنآوری های پیشرفته جهانی دارد.
نگرانیهایی که با رشد صنعت هوش مصنوعی ایجاد می شود شامل از دست دادن شغل ها و تبعیض های ناخواسته است. اما شرکت تحقیقاتی گارتنر پیش بینی می کند که در واقع صنعت هوش مصنوعی تا سال 2020، 2.3 میلیون شغل ایجاد خواهد کرد و 1.8 میلیون شغل از بین خواهد برد.
طبق گفته گارتنر، صنعت هوش مصنوعی طی 5 سال آینده بیش از 3.9 تریلیون دلار توسط شرکتهایی مانند اپل و Coinbase، که از هوش مصنوعی برای استخدام مهندسان نرم افزار استفاده می کنند، درآمدزایی خواهد کرد.
از آنجا که در چین سانسورهای رسانهای بسیار زیاد به چشم میخورد و چین همواره به عنوان کشوری شناخته شده است که اخبار مخالف دولت را به شدت سرکوب می کند، شاید هدفش حذف کامل شخصیتهای انسانی از روزنامه نگاری است .
سوالی که اینجا مطرح است و شاید ذهن اکثر ما را مشغول کرده است این است که ما چگونه متوجه بشویم که اخبار واقعی یا جعلی هستند و یا اصلا خود گوینده خیری AI چگونه میخواهد این اخبار را تفکیک کند. شاید چالش بعدی شرکتهای سازنده این گوینده ها همین نکته باشد.
دیدگاه ها