چرا پردازش تصویر مهم هست؟


پردازش تصویر دیجیتال به استفاده از الگوریتمهای کامپیوتری جهت اعمال تغییرات روی تصویر گفته می شود. پردازش تصویر به خاطر اینکه در حوزه های مختلف نقش کلیدی بازی میکند اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله چندتا از کاربردهای پردازش تصویر را بررسی می کنیم تا متوجه اهمیت این حوزه شویم.

پردازش تصویر چیست؟

به بیان ساده، پردازش تصویر به روشی گفته می شود که به تصویر دیجیتال اعمال می‌شود تا کیفیت آنرا بهبود دهد، یا اطلاعات مهمی از آن استخراج کند. پردازش تصویر یک نوع پردازش سیگنال هست که در آن ورودی یک تصویر دیجیتال هست و خروجی ممکن است یک تصویر و یا ویژگی های مرتبط با تصویر ورودی باشد.

کاربردهای پردازش تصویر

امروزه پردازش تصویر در زندگی روزمره ما به طور وسیع استفاده می‌شود و میشه گفت یک حوزه جداناپذیر در زندگی ما هست و کارهای خیلی پیچیده را برای ما انسان ها بسیار ساده کرده است. از آنجایی که پردازش تصویر کاربردهای بسیار زیادی دارد ما در این مقاله به چندتا از کابردهای مهم پردازش تصویر اشاره می کنیم.

بهبود کیفیت تصویر

پردازش تصویر به ما کمک میکند کیفیت تصاویر را بهبود دهیم، نویز تصاویر را حذف کنیم و کارهایی شبیه به اینها…

بهبود کیفیت تصویر

تسلکوپ هابل: تسلکوپ هابل در سال 1990 راه اندازی شد و توانست از اشیائ بسیار دورتر از ما تصویر ثبت کند. اما آینه نامناسب تلسکوپ باعث شد که بسیاری از تصاویر هابل کیفیت مناسبی نداشته باشند و نتوان تحلیل مناسبی از آنها کرد. در آن زمان برای حل این مشکل از پردازش تصویر کمک گرفتند و کیفیت این تصاویر را بهبود دادند!

بهبود کیفیت تصویر تلسکوپ هابل

جلوه های ویژه هنری

از جلوه های هنری برای افزودن جلوه های ویژه و ایجاد تصاویر ترکیبی استفاده می‌کنند.

کاربرد پردازش تصویر در جلوه های ویژه

پزشکی

پردازش تصویر به طور گسترده در پردازش تصاویر پزشکی استفاده می شود. برای مثال میتوان با کمک پردازش تصویر بیماری های مختلف را با هزینه کم و در سریعترین زمان ممکن تشخیص داد. یا میتوان از سیستمهای مبتنی بر پردازش تصویر به عنوان دستیار پزشک استفاده کرد. اطلاعاتی که پزشک نیاز دارد را میتوان با کمک پردازش تصویر از تصاویر استخراج کرد و به پزشک ارائه داد تا تحلیل بیماری توسط پزشک ساده تر و سریعتر انجام شود.

پردازش تصاویر پزشکی

از نمونه کاربردهای پردازش تصویر در پزشکی میتوان تشیخص سرطان، تشخیص زودهنگام آلزایمر، تشخیص فیبروز کبدی، تشخیص نارسایی قلبی از روی تصاویر اکوکاردیوگرافی و ترکیب تصاویر جهت ارائه همزمان اطلاعات آناتومی و عملکردی و غیره نام برد.

سیستم های اطلاعات جغرافیایی

تکنیک های پردازش تصویر دیجیتال به طور گسترده ای برای پردازش تصاویر ماهواره ای استفاده می شوند.

کابرد پردازش تصویر در سیستم های اطلاعات جغرافیایی

اجرای قانون

تکنیک های پردازش تصویر به طور گسترده ای توسط مجریان قانون استفاده می شود.

  •  تشخیص پلاک خودرو برای دوربین های سرعت/سیستم های عوارض اتوماتیک
  •  تشخیص اثر انگشت
  •  بهبود کیفیت تصاویر دوربین مدار بسته

تشخیص اثر انگشت و پلاک خودرو

تعامل انسان و رایانه

تکنیک های پردازش تصویر ارتباط بین انسان و رایانه را طبیعی تر می کنند.

  •  تشخیص چهره
  •  تشخیص حرکت

تشخیص چهره

تشخیص حرکات دست با پردازش تصویر

صنعت کشاورزی

در سالهای اخیر در صنعت کشاورزی هم از پردازش تصویر استفاده های زیادی می شود. با پیشرفت تکنولوژی های جدید در ثبت تصاویر و پردازش داده ها، تکینکیهای تصویربرداری زیادی جهت حل مشکلات مختلفی در صنعت کشاورزی توسعه یافته اند. تکنیک های تصویربرداری مختلفی مثل تصویربرداری حرارتی ، تصویربرداری فلورسانس ، تصویربرداری فراطیفی و تصویربرداری مبتنی بر ویژگی های نورسنجی (RGB) به صنعت کشاورزی کمک قابل توجهی کرده اند.

کاربرد پردازش تصویر در کشاورزی

موارد زیر را متیوان از کاربردهای پردازش تصویر در کشاورزی نام برد:

  • مدیریت محصول: تشخیص حشرات و آفات محصول، تشخیص علفهای هرز، آبیاری محصولات با سنجش از راه دوره و …
  • شناسایی کمبودهای مواد مغذی و محتوای گیاه: کمبودهای مغذی و محتوای مختلف گیاهان از روی برگهای محصول با استفاده از الگوریتم های پردازش تصویر شناسایی می شود.
  • طبقه بندی و درجه بندی میوه ها: برای بهبود و حفظ کیفیت میوه ها و سبزیجات و  برای طبقه بندی محصولات کشاورزی ، از پردازش تصویر و یادگیری ماشین استفاده می شود.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

code