شرکت نورالینک ایلان ماسک مجوز قرار دادن تراشه‌ی کامپیوتری در مغز انسان را دریافت کرد


نورالینک یک کمپانی ایمپلنت مغزی است که توسط ایلان ماسک تاسیس شده  و با چراغ سبزی که از سمت سازمان غذا و دارو (FDA) امریکا برای شروع مطالعات بالینی روی ” انسان” گرفته در حال حاضر در نقطه مهمی از سرنوشت خود قرار گرفته است. این تاییدیه، نقطه عطف مهمی برای نورالینک محسوب می شود چرا که قبلا با چالش های زیادی برای اخذ مجوز قانونی مواجه بوده است.

آخرین تاییدیه FDA برای شرکت نورولینک زمانی آمد که جو در بحبوبه ی افزایش فشارها از سمت قوه ی مقننه ایالات متحده ی امریکا بر قانونگذاران بود و آنان را ملزم به بررسی های بلقوه مسائل مربوط به  نظارت بر آزمایشات حیوانی در نورالینک کرده بود.

ایلان ماسک از سال 2019 پیش بینی خود در مورد آزمایش روی انسان با کاشت ایمپلنت مغزی توسط نورالینک را اظهار کرده بود. این آزمایش ها، پتانسیل مقابله با بیماری های سخت مانند فلج و نابینایی را دارند. اما علی رغم تاسیس این کمپانی در سال 2016 ، نورالینک در ابتدای سال 2022 توانست فرآیند تاییدیه FDA را آغاز کند. متاسفانه ، آژانس بر اساس اطلاعاتی که توسط هفت کارمند سابق و فعلی در رویترز منتشر شده بود درخواست آنان را در ماه مارچ رد کرد.

سازمان FDA نگرانی های متعددی را حول این پروژه مطرح کرده بود. از این رو نگرانی ها می بایست قبل از اعطای مجوز برای آزمایش های انسانی که اطلاعات آن قبلا توسط کارمندان فاش شده بود برطرف می شد. مسائل نگران کننده پیرامون مسائل مربوط به باتری لیتیومی ایمپلنت، انتقال سیم ها در مغز و خارج کردن مطمئن ابزارهای مربوطه بدون ایجاد آسیب به مغز بود.

آخرین تاییدیه FDA زمانی آمد که شرکت در بحبوبه ی افزایش فشارها از سمت قوه ی مقننه ایالات متحده ی امریکا بر قانونگذاران بود که آنان را ملزم به بررسی های بلقوه مسائل مربوط به نظارت بر آزمایشات حیوانی در نورالینک کرده بود که به نوبه ی خود آزمایش ها را عجولانه و ناقص می کرد. نورالینک از قبل هم زیر ذره بین بازرس کل وزارت کشاورزی ایالات متحده قرار داشت. وزارت مذکور در مورد نقض احتمالی قانون رفاه حیوانات به درخواست یکی از دادستان های فدرال تحقیق می کرد. این تحقیقات، نظارت وزارت کشاورزی آمریکا بر نورالینک را نیز مورد بررسی قرار می داد.

ضمن اینکه تاییدیه ی FDA قدم مهمی برای پیش برد اهداف بود اما نورالینک در یک توییت توضیح داد که هنوز برای آزمایش های بالینی آماده نیست. این کمپانی از تلاش های مشترک بین تیم خود و FDA قدردانی می کند و بر اهمیت این برهه از زمان که در حال هموار کردن مسیر تکنولوژی برای بهره مند کردن افراد زیادی در آینده است تاکید می کند.

نورالینک چیست؟

نورالینک یک کمپانی نوروتکنولوژی است که توسط ایلان ماسک در سال 2016 تاسیس شده است. هدف اولیه این شرکت، توسعه واسط مغز و کامپیوتر (BCI) است به طوری که بتواند ارتباط مستقیمی بین مغز انسان و کامپیوترها یا دیگر ابزارهای خارج از بدن انسان ایجاد کند. چشم انداز این شرکت پیشرفت تشخیص های انسانی و کاهش بالقوه ی اختلالات نورولوژیکی از طریق ترکیب هوش انسانی با هوش مصنوعی است.

ایمپلنت های مغزی شرکت نورالینک، به عنوان “توری عصبی” شناخته می شوند که شامل رشته های ریز و قابل انعطافی هستند که در الکترودها جاگذاری شده اند و قرار است در مغز کاشته شوند. این رشته ها امکان ثبت با رزولوشن بالا و شبیه سازی فعالیت عصبی را ممکن می سازند. دیتاهای گرفته شده از مغز می تواند از طریق سیم به دستگاه های خارجی منتقل شود تا کنترل یا آنالیز را انجام دهد.

کاربردهای بالقوه تکنولوژی نورالینک، طیف وسیعی دارد. هدف آن کمک به افرادی است که دچار بیماری های نورولوژیکی مانند فلج، آسیب های نخاعی و اشکال مختلف اختلالات سنسوری هستند. نورالینک با ایجاد ارتباط مستقیم بین مغز و وسایل خارجی به دنبال بازگردانی عملکردهای از بین رفته و بهبود کیفیت کلی زندگی است.

علاوه بر این، نورالینک آینده را اینطور می بیند که واسط مغز-کامپیوتر می تواند ارتباط یکپارچه ای بین انسان ها و ماشین ها به وجود بیاورد. این ارتباط، توانایی های شناختی را ارتقا می دهد، پردازش سریع اطلاعات را میسر می کند  و تعامل مستقیم بین کامپیوترها و محیط های مجازی را ممکن می سازد.

گفته ها و ناگفته ها درباره واسط مغز-کامپیوترِ الون ماسک

Neuralink چگونه کار خواهد کرد؟


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

code