جزوه دست نوشته برنامهنویسی متلب
نحوه اضافه کردن تولباکس به متلب
نرمافزار متلب به دلیل مزیتهایی که در جلسه اول گفتیم، در میان دانشجویان و محققین محبوبیت زیادی دارد و همین موضوع باعث شده که امروزه کاربران بسیاری زیادی از زبان برنامه نویسی متلب استفاده کنند. افراد زیادی در سراسر دنیا پروژههای زیادی انجام میدهند و در بعضی مواقع کدهای متلب خودشون رو در قالب تابع (تولباکس) نوشته و باهمه به اشتراک میگذارند. ما برنامه نویسان به دو صورت پروژه انجام مدهیم، یا به قولی یک مقاله را شبیه سازی می کنیم، 1: پیادهسازی صفر تا صد مقاله 2- استفاده از تولباکسهای آماده جهت پیادهسازی مقالات.
اینکه کد یک مقاله صفر تا صد در اینترنت بشه پیدا کرد یک تصور بیهوده و خامی هست. به ندرت میشه کدهای یک مقاله را آماده پیدا کرد.
- یک برنامهنویس حرفهای بهتره تمام کدها رو خودش بنویسه، ولی بعضی مواقع یک سری دروس داریم که میدانیم در آینده به درد ما نخواهند خورد و ما ناچارا این درس را باید پاس کنیم، در چنین مواقعی وقت گذاشتن برای یک درسی که هیچ سودی برای ما جز یه نمره نداره به نوعی میشه گفت وقت تلف کردن هست. یا در بعضی مواقع ما سواد و یا وقت کافی برای پیادهسازی صفر تا صد مقاله نداریم و میخواهیم در سریعترین زمان ممکن مقاله را شبیهسازی کنیم و یا پروژهای را انجام دهیم.
- در این مواقع یک برنامه نویس باهوش به جای اینکه وقتش رو صرف موارد بیهوده بکنه، میره مقاله یا پروژه رو به بخشهای مخلتف تقسیم میکنه و دنبال کدهای هر بخش به صورت جدا میگرده. بگذارید با یک مثال براتون توضیح بدم. فرض کنید یک پروژه پردازش سیگنال دارید و یا یک مقاله ای مربوط به پردازش سیگنال، که از بخشهای کاهش نویز، استخراج ویژگی، کاهش بعد و کلاسبندی تشکیل شده است.
- گفتیم یک برنامهنویس باهوش ابتدا مقاله رو به بخشهای بالا تقسیم میکنه و سپس به صورت جدا دنبال کدهای متلب هر بخش در اینترنت میگردد. مثلا برای کاهش بعد، مقاله از PCA استفاده کرده، خیلی راحت میره از اینترنت کد PCA رو پیدا میکنه و میاد در پروژه خود استفاده میکنه. بخشهای بعدی هم به همین ترتیب. و به جای اینکه هفتهها وقت سر پیادهسازی مقاله بگذارد، در عرض یکی دو روز و یا خیلی سریعتر مقاله رو پیادهسازی می کنه و از همه مهمتر به هدفش که رسیدن به جواب درست هست میرسه.
ولی پیشنهاد من برای دوستانی که میخواهند در این حوزه حرفه ای کار کنند و بعد تو بحث آموزش، پیادهسازی و بهبود مقالات، پروژههای تخصصی انجام دهند، اینه که حتما خودشون مقالات رو و الگوریتمها رو پیادهسازی کنند. این روش در اوایل سخت و زمانبره. ولی مطمئنا رفته رفته همه چی براتون مثل آب خوردن میشه و راحت تو حوزه تخصصی خودتون پروژه های تخصصی رو انجام میدید.
تولباکس متلب چیه و به چه دردمون میخوره؟
اگر ما چندین تابع رو داخل یک فولدر قرار دهیم، در واقع یک تولباکس ایجاد کرده ایم، تولباکس که معنی آن جعبه ابزار است، قراره با ابزارهای داخل این جعبه یک کاری(پروژهای) انجام دهیم. مثلا قرار است ما یک پروژه شناسایی آماری الگو انجام دهیم و نیاز به ابزارهای یادگیری ماشین داریم، توابعی که برای یادگیری ماشین هست را داخل یک فولدر قرار میدهیم و یک تولباکس یادگیری ماشین ایجاد میکنیم.
دو نوع تولباکس در متلب داریم:
- تولباکسهایی که متلب خودش پیش فرض دارد، مثل تولباکس پردازش تصویر، شبکه عصبی، و غیره. که کاربر هر زمان بخواهد میتواند از این توابع موجود در هر تولباکس استفاده کند.
- تولباکسهایی که کاربر خودش جهت انجام پروژهای ایجاد کرده است.
ولی اینکه ما چطوری یک تولباکس(تولباکسی که از اینترنت دانلود کردهایم و یا خودمون نوشتهایم و در متلب وجود ندارد) رو به متلب اضافه کنیم و از این تولباکسها استفاده کنیم خودش یک روالی دارد که باید اصول و قوانین را بدانیم تا بتوانیم بدون مشکل و خطا در کدها، از تولباکسها استفاده کنیم.
ما در این جلسه روشهای اضافه کردن تولباکسها رو به متلب آموزش میدهیم. یکی از روشهایی که با آن تولباکسهای کاربر رو در متلب قرار میدهند تا متلب تقریبا همانند توابع خودش آنها را شناسایی کند، پنجره Set path هست، که ما در این جلسه این پنجره را کامل همراه با مثال عملی توضیح میدهیم و….
موفق باشید…
[…] در مسیر قرار دادن تولباکس (در یک ویدیوی جدا نحوه اضافه کردن یک تولباکس به متلب را در سایت آموزش داده […]